WRITTEN BY
Marco
27.6.2024
No items found.

10 výhod operativního leasingu pro firmy

Operativní leasing pro firmy využívá řada velkých i menších firem. Důvod je prostý – vyplatí se jim to. Často je totiž pohodlnější platit měsíční splátku leasingové firmě než se o vozový park starat po vlastní ose.

Váháte, zda jde o řešení vhodné i pro vaši společnost? Přečtěte si, co vám pořízení aut na operativní leasing přinese.

Finanční výhody

1) Jednodušší plánování nákladů

Při podpisu smlouvy si s leasingovou společností určíte výši měsíčního pronájmu na dlouho dopředu. Díky tomu si snáze rozplánujete náklady na další období. Při tvorbě firemního rozpočtu tak máte lehčí práci.

2) Nižší počáteční investice

Nákup několika firemních vozů představuje investici ve výši milionů korun. Ne každá společnost si však může dovolit takovou částku uvolnit najednou. Při pořízení aut na operativní leasing si náklady rozprostřete do několika let. Váš roční rozpočet tak zatížíte méně.

3) Daňové zvýhodnění

Splátky operativního leasingu si může vaše firma promítnout do nákladů v účetnictví. Splátky z operáku se totiž považují za daňově uznatelný náklad.

4) Ochrana před inflací

Leasingové společnosti obvykle nabízí fixní měsíční splátky. To se hodí hlavně v nejisté době, kdy se podmínky na trhu často mění. Pevná výše splátky vás ochrání i v případě, že skokově vzroste inflace. Vašeho leasingu se totiž změna nedotkne.

Pohodlnější správa vozového parku

5) Méně administrativy

Správa vozového parku se pojí s náročnou administrativou. Staráte se o údržbu vozů, výměnu pneumatik, silniční daň… a co teprve, když se stane nehoda. S autem na leasing tyto starosti odpadají. Vše totiž vyřizuje leasingová společnost – včetně servisu i oprav poškozených vozidel. A nezáleží na tom, zda máte na operativní leasing vozy Škoda nebo Toyota.

Řešíte kromě fleet managementu také personální záležitosti? Přečtěte si více o výhodách operativního leasingu pro HR managery.

6) Neřešíte pojištění

Součástí operativního leasingu obvykle bývá také pojištění. Nemusíte tedy na pojišťovnu individuálně a v případě nehody máte jistotu, že jste krytí. Standardně jsou v ceně služby povinné ručení a havarijní pojištění, některé společnosti nabízí ještě vyšší pojistnou ochranu. V ceně operativního leasingu od Business Lease máte například navíc i pojištění odpovědnosti a čelních skel  .

7) Asistenční služby v ceně

Když vaše zaměstnance potkají na cestách nepříjemnosti, v rámci operativního leasingu mají k dispozici jednotnou asistenční linku, na které vyřeší vše okolo vozidla. S operátory vyřešíte nejen nahlášení pojistné události, ale například také zajištění opravy a náhradní vůz.

Flexibilita

8) Leasing přizpůsobíte aktuálním potřebám

Leasingové společnosti vám navrhnou řešení, které bude vašemu podniku dobře sedět. Je možné kombinovat různé typy vozidel (např. jeden model auta pro manažery, jiný pro řadové zaměstnance), na výběr běžně máte také různé typy smluv. Vyjednat si často můžete rovněž individuální podmínky ohledně pojištění vozu.

9) Jednoduchá výměna vozidel

Po uplynutí sjednané doby se vůz na leasing vrací poskytovateli a vy si můžete pronajmout jiný vůz za nových podmínek. Díky tomu každých několik let snadno zmodernizujete vozový park – a ani nemusíte řešit prodej ojetých aut.

10) Přístup k moderním a šetrnějším vozidlům

Auto na operativní leasing není problém po několika letech vyměnit za nový, modernější model. Stačí se domluvit s leasingovou společností. V garážích tak budete mít vždy vozy plné technologických novinek. Moderní vozidla jsou bezpečnější i úspornější. Na leasing dnes navíc pořídíte i elektromobily, takže máte vystaráno i do budoucna.

Uvažujete o autech na leasing?

Naši specialisté vám pomohou vybrat nejlepší operativní leasing pro vaši firmu. Stačí se jim ozvat.

Spojte se s námi

Zanechte nám na sebe kontakt a my se s vám ozveme
Děkujeme, v blízké době se Vám z Business Lease ozveme.
Něco se pokazilo, formulář nebyl odeslán.
Děkujeme, v blízké době se Vám z Business Lease ozveme.
Něco se pokazilo, formulář nebyl odeslán.