WRITTEN BY
Marco
18.7.2024
No items found.

Jak snížit uhlíkovou stopu firmy? Díky operativnímu leasingu

Snížit dopad podniku na životní prostředí můžete mnoha způsoby. Místo létání na služební cesty se s dodavateli spojíte přes videohovor. Místo plastových obalů začnete používat recyklované materiály. Anebo si místo spalovacích aut pořídíte do firmy ekologické vozy na operativní leasing.

Ano, i když vás to možná překvapí, operativní leasing pro firmy je efektivní nástroj, jak snížit vaši uhlíkovou stopu. Proto vám pořízení vozů na „operák“ pomůže i s plněním ESG kritérií. Ptáte se jak?

1) Využíváte nejmodernější vozy

S operativním leasingem snadno obměníte svůj vozový park každých několik let. Starší vozy leasingová společnost prodá dalším majitelům – a vy si vyberete automobily nové.

V garážích vám proto stojí moderní vozy vybavené nejnovějšími technologiemi. Ty mívají obvykle znatelně nižší spotřebu paliva než jejich předchůdci, což uvítá nejen váš rozpočet, ale i planeta.

2) Snadno dostupné elektromobily a hybridy

Leasingové společnosti (včetně Business Lease) dnes běžně nabízí vozidla s alternativním pohonem, která mají minimální emise.

Díky operativnímu leasingu si tak jednoduše vyzkoušíte, jaké to je řídit elektromobil. Nákladný vůz si přitom nemusíte kupovat.

Firmy, které si zatím nechtějí pořídit klasické elektromobily, mohou zvolit zlatou střední cestu v podobě hybridních aut. Ta kombinují standardní vznětový/zážehový motor s elektromotorem. Díky tomu je jejich provoz úspornější ekologičtější než u klasických vozů, zároveň však nejsou závislá pouze na bateriích.

Auto v přírodě jako symbol operativního leasingu a udržitelnosti

3) Jezdíte úsporněji

Elektromobily vaší firmě nevyhovují? Nevadí, snížit emise CO2 můžete i se svým stávajícím vozovým parkem.

Třeba díky chytrým technologiím, které vás motivují k ekonomičtější (a ekologičtější) jízdě. Anebo kurzům řízení, které vás naučí jezdit úsporněji.

V Business Lease neradi děláme věci napůl. Proto jsme se rozhodli oba přístupy zkombinovat – a vytvořili program udržitelné jízdy GoBetter!, který si z obojího bere to nejlepší.

Jak nácvik šetrné jízdy probíhá?

  • Do vozů se umístí drobná čidla, která monitorují akceleraci, brzdění a prudké změny směru. Data pak odesílají do speciálního analytického softwaru. Zaměstnanci ihned vidí, jak si při řízení vedli a co mohou při jízdě zlepšit. Díky tomu mají motivaci styl jízdy zdokonalit.
  • Kurzy defenzivní jízdy pak propojují teoretickou výuku s praktickým nácvikem v provozu. Proškolení řidiči nejen jezdí úsporněji, ale také bezpečněji. Což je pro vaši firmu další plus.

Každá změna se počítá

Pokud řešíte otázku uhlíkové neutrality, operativní leasing je jedna z cest, která vám pomůže cíle dosáhnout. Ať už se rozhodnete pro pořízení elektromobilu, nebo sáhnete po kurzech řízení pro zaměstnance.

Tím, že se o téma udržitelnosti začnete aktivně zajímat, navíc inspirujete i vaše pracovníky. Vaše kroky tak mají pozitivní dopad nejen na přírodu, ale i společnost. A pokud potřebujete s ekologickým řešením pro vaši firmu pomoct, kontaktujte naše specialisty, kteří vám navrhnou operativní leasing na míru.

Zaujalo vás téma? Přečtěte si, jaké další výhody operativní leasing nabízí.

Spojte se s námi

Zanechte nám na sebe kontakt a my se s vám ozveme
Děkujeme, v blízké době se Vám z Business Lease ozveme.
Něco se pokazilo, formulář nebyl odeslán.
Děkujeme, v blízké době se Vám z Business Lease ozveme.
Něco se pokazilo, formulář nebyl odeslán.