10.9.2024
No items found.

Rozhovor s Lukášem Hovorkou: Reprezentantem Carglass® Česká republika na soutěži Best of Belron 2024 v Lisabonu

V lisabonské MEO Areně se konala prestižní soutěž Best of Belron® 2024, která přilákala špičkové techniky z celého světa. Za Carglass® Česká republika se této soutěže zúčastnil Lukáš Hovorka, talentovaný mechanik z českobudějovické pobočky Carglassu. Carglass je náš dlouholetý, spolehlivý partner v oblasti servisu autoskel, kterého jsme vám v minulosti představili na jiném místě. Tentokrát jsme s radostí využili příležitost pohovořit s Lukášem Hovorkou o jeho cestě na soutěž, zážitcích i výzvách, kterým čelil.

Business Lease: Lukáši, gratulujeme k účasti na Best of Belron 2024. Jaké to bylo, reprezentovat Českou republiku v tak prestižní soutěži?

Lukáš Hovorka: Bylo to něco neuvěřitelného. Vyhrát národní kolo bylo super, ale soutěžit v Lisabonu proti těm nejlepším z celého světa, to byla opravdu jiná káva.

Business Lease: Můžete nám přiblížit, jak probíhal váš trénink a příprava na tuto soutěž?

Lukáš Hovorka: Trénink byl velice intenzivní. Měsíce jsem piloval i ty nejmenší detaily, od výměn skel a jejich oprav naší technologií scelování až po kalibraci moderních asistenčních systémů ADAS. Měl jsem skvělého trenéra, který mi velice pomohl. Občas jsem se cítil jak Rocky, akorát místo do schodů jsem běhal po dílně.

Business Lease: A jaké pro Vás během soutěže byly největší výzvy?

Lukáš Hovorka: Ta konkurence byla asi fakt největší výzva. Všichni byli naprostí profíci. Bylo náročný udržet nervy na uzdě a soustředit se na práci, protože i jeden detail mohl vše rozhodnout. Navíc tam bylo poměrně dost rušné prostředí, což přidávalo na náročnosti. Připadalo mi to jako být v pit stopu Grand Prix. Nervy, soustředění a adrenalin.

Business Lease: Co vás na soutěži nejvíce překvapilo nebo zaujalo?

Lukáš Hovorka: Nejvíc mě překvapila ta úroveň profesionality. Bylo inspirativní vidět, jak všichni s maximální precizností tvrdě makali. Taky atmosféra byla super, všichni byli přátelští a podporovali se navzájem, což bylo fakt motivující. Řekl bych zdravá soutěživost.

Business Lease: Jaké máte plány do budoucna po této zkušenosti?

Lukáš Hovorka: Účast pro mě byla opravdovým nakopnutím. Reprezentovat naši zemi byl pro mě úplně nový zážitek. Rád bych se dál zlepšoval a předával zkušenosti dál. Taky bych rád pomáhal mladším kolegům, aby se taky dostali na tuhle úroveň a třeba nás jednou mohli reprezentovat. A kdo ví, možná se zase zkusím kvalifikovat na další ročník.

Business Lease: Děkujeme Vám za rozhovor a přejeme hodně úspěchů v další kariéře!

Lukáš Hovorka: Díky moc. Bylo mi potěšením a děkuji za podporu.

Soutěž Best of Belron 2024 byla nejen oslavou technické zdatnosti, ale také příležitostí pro setkání a sdílení zkušeností mezi profesionály z celého světa. Lukáš Hovorka svým vystoupením výrazně přispěl k prestiži České republiky v oboru oprav a výměn autoskel a stal se vzorem pro další techniky.



Zaujal vás rozhovor?
Přečtěte si i další interview z oblasti automotive – třeba rozhovor o elektrifikaci aut s manažerem inovací Diamantisem Economou

Spojte se s námi

Zanechte nám na sebe kontakt a my se s vám ozveme
Děkujeme, v blízké době se Vám z Business Lease ozveme.
Něco se pokazilo, formulář nebyl odeslán.
Děkujeme, v blízké době se Vám z Business Lease ozveme.
Něco se pokazilo, formulář nebyl odeslán.